Cos i Dansa, estudi de dansa i tècniques corporals, estem a Manresa des del curs 1993-94 fins al 1999 al C/st.jaume,34 i des del 2000 al C/joan brossa, 4 / mail:info@cosidansa.info


Cos i dansa per mediació de la dansa, els passos de ball, la col·locació corporal, l'entrenament personal... ofereix 'vies' per què cada u/na pugui donar espai al cos...espai que repercuteix en la resta d'activitat diària com a benefici bàsic, ademés dels propis característics de cada taller.


- Personal corporal Training L'entrenament personal, per deixar sortir la tensió històrica que un va acumulant i obrir la capacitat de reacció en un moment de cruïlla...anar al web: www.joanponsfont.com
________________________CURS 2012-13 (*)(**)

Aquest curs es dona prioritat a la preparació del cos amb la particularitat que hi haurà dos llocs per a realizar-ho...l'anomeno "cos, silenci"...utilitzant la mateixa base del mètode dels circuits corporals...però posant l'accent en el treball singular per a un sol subjecte, amb el Personal corporal Training.

-A partir del gener de 2013 doncs, obrim un lloc pels entrenaments personals més a prop del centre...al C/Talamanca, n.3 els dilluns i dijous al matí.


(*) El mes de setembre de 2013 farà 20 anys...que l'Estudi Cosidansa dona VALOR a EXPERIMENTAR des del cos que fem servir per ballar... a la preparació d'aquest cos amb el mínim moviment...per deixar sortir allò que no es treu sols amb la tècnica...perquè el cap juga en sentit invers..i sovint oposadament...i aleshores no es produeix aquell doble benefici...que va venint amb la mesura i a vegades fora de mesura... que es va captant amb el rerafons del desconeixement d'un mateix.

(**) La inauguració va ser el maig del 94.____________________________________________________

La informació d'aquest curs 2012-13 la fem visible en la publicitat del carrer a través d'un escenari amb 1 fons dividit en 3 pisos:


1r pis= cos, silenci= un espai de retrobament amb el cos.

2n pis= Modalitats de Dansa i Ball= s'aniran obrint conforme hi hagi un mínim.

3r pis= Personal corporal Training PcT ® = un espai per mobilitzar les marques particulars i poder fer un canvi de sentit: www.joanponsfont.com)
Per les inscripcions als tallers de modalitats de dansa i ball en el mail: info@cosidansa.info)__________---------___
FORMALITATS DELS TALLERS

Com a informació suplementària d'accessibilitat, des del curs 2004-05, quan algú prova si li agrada un taller no abona cap matrícula com a dret d'entrada, solament la mensualitat.

Durant el mes següent, si decideix continuar, s'abona una mensualitat extra com a dipòsit, que a final de curs retorna com una gratificació , no havent de pagar la mensualitat corresponent al mes de Juny._________________________EVENT DID Dia internacional de la dansa (organitzat per cos i dansa)


Diumenge 29 d’Abril a les 18.30h a través de la geometria de moebius a 4 places simultàniament

Tothom qui vulgui, tothom qui passi…podrà construir la figura de la “banda” amb l’ajuda d’uns monitors de dintre i de fora, que com es pot veure en l’objecte, en el pas entremig del procés de construcció, té 2 procedències o 2 móns que habitualment no es troben; en aquest cas, uns són de l’estudi de dansa i els altres del carrer en 1 mateix projecte.

Es tracta d’anar i tornar de la construcció geomètrica al moviment dintre d’uns espais marcats amb cintes de 4 colors diferents a 4 places simultàniament:

Plaça de Catalunya
Plaça d’Espanya
Plaça d’Europa i
Plaça de la Reforma

La celebració convida a construir, moure i ballar la “banda” a tothom qui vulgui, en la modalitat sol, en parella o en petit grup... Es pot portar la música gravada en un Cd. El que balla pot venir acompanyat d'un músic amb qualsevol instrument que produeixi so o també sense música.

Cal informar que els reproductors del so són domèstics i per tant que alguns elements com l'acústica tindran limitacions... a excepció del moviment...ja que en realitat, és tracta d'un acte simbòlic en sintonia amb el moment actual... per això ‘la figura’ es fa amb materials econòmics i també reciclats i pintats.

Els participants poden actuar de 2 maneres, previ al ½ minut de silenci abans de cada acció/actuació:
si és una acció, cada u amb la seva "banda", respectant "la banda de l'altre"...i
si és una actuació, doncs cada u la seva "coreografia amb la música enregistrada, el so de l’instrument en directe o també moure la “banda en silenci".

Els monitors de cada plaça fora de l’espai acotat, donen pas a les accions o actuacions dels participant/s... a dintre de l’espai, regulant les sortides que espontàniament es vagin presentant.

No importa l'edat, jove o vell, d'aquí o vingut de fora, no-coreogràfic o coreogràfic, que balla o no balla (al ritme de l'altre)... o sigui, de dintre o de fora, de fora o de dintre..., tots enllaçats per la dansa!

Tancant l’acte preferentment amb una cadena... com una altra manera de simbolitzar en moviment la "banda" dins-fora................................................................


VOLEU FER UN REGAL DIFERENT?Nadal, Vancances d'Estiu o..., millor quan sorgeix l'impuls


1. CONVIDAR als companys d'escola, de feina, per un aniversari o altra event.

2. REGALAR 1 classe de ball 'modalitat al gust' o 1 sessió de relaxació corporal per l'amic...

3. DISFRUTAR una 'despedida' de solter ballant o fent alguna representació musical (amb possibilitat de projecció)

4. CELEBRAR una trobada de feina o inici de jubilació per encetar i simbolitzar el canvi de ritme juntament amb els més propers.

..._ _ _ _ _ _ _ .... (*) iper formular-lo : 3 passos

1r. EXPOSAR L'EVENT

2n. PACTAR L'HORA

3r. TANCAR i PAGAR L'ACCORD(*) per donar-li altres sortides: EL NUCLI CENTRAL DE QUALSEVOL CELEBRACIÓ A MÉS DEL BALL POT SER EL CANT, UNA REPRESENTACIÓ MUSICAL O ALTRA RELACIÓ COM DANSA-PINTURA, POESIA-DANSA, etc


................................................................


ESPAI OBERT EN PARELLA


“ La màgia del ball “
1 • 3 x ella = un espai mensual en parella
-per apassionats del ball en parella-

Una sessió oberta a qualsevol parella ja sigui d’escola o no-escola; l’important és “deixar veure l’esperit del ball que anima el teu cos” / J.Pons


Divendres 2 de Març de 2012,SESSIÓ DE BALL de 22 a 24h

Clic a 'ESPAI OBERT' per veure els detalls d'aquest nou espai................................................................

A les vidrieres exteriors hem recuperat 1 frase que havíem penjat en la primera època de l'Estudi


BALLA i DEIXA ANAR LES PREOCUPACIONS, ET SENTIRÀS MOLT MILLOR!


BAILA y SUELTA LAS PREOCUPACIONES, TE SENTIRÁS MUCHO MEJOR!


DANCE et LIBÉREZ VOS PRÉOCUPATIONS, VOUS VOUS SENTIREZ TANT MIEUX!


DANCE and GET RID OF YOUR WORRIES, YOU WILL FEEL MUCH BETTER!
 

 

TALLERS D'ESTIU per infants


SETMANA DEL 4 AL 7 DE JULIOL 2011DANSA i MOU-TE AMB RITME 10.00h a 11.00h (a partir de 4 anys) Grup mínim, 5 > 23€

Taller de dansa, on a través de la veu, d'un conte o d'un joc es van incorporant moviments de base de la dansa tradicional i de la dansa clàssica; també s'engresquen amb la idea de la representació de musicals coneguts (fragments)


TALLER CORPORAL de de 11.15h a 12.30h (a partir de 5 anys) / Grup mínim, 5 infants > 28€

Taller de reconeixement corporal per a infants hiperactius, també pels retrets que prefereixen no entrar en relació amb l'altre o simplement pels que col·loquen l'atenció a altres llocs, sovint no compresos pels adults.

DEL 11 AL 14 DE JULIOLTALLER CORPORAL de de 10.00h a 11.15h (a partir de 5 anys) / Grup mínim, 5 infants > 28€

DANSA i MOU-TE AMB RITME 11.30h a 12.30h (a partir de 4 anys) Grup mínim, 5 infants > 23€

D'JEMBÉE amb Jack Fall de 19.15h a 20.15h (a partir de 6 anys) Grup mínim, 5 infants > 25€
taller d'iniciació a la percussió africana i a moviments simplesTAMBÉ ES PODEN REALITZAR TREBALLS EN SESSIÓ PARTICULAR, COM A SESSIÓ PACTADA PER REACTIVAR ALLÒ QUE IMPEDEIX FER AMB LA FALTA , ALLÒ MÉS PERSONAL DE CADA U/NA, ALLÒ QUE DIFERENCIA L'UN DE L'ALTRE... /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .TALLERS D'ESTIU 2011 per Joves i Adults


CIRCUITS CORPORALS A L' AIRE LLIURE
Els circuits corporals posen en joc imatges d'un mapa corporal per ubicar/mobilitzar i més tard amb el moviment ballat desbloquejar cap i cos.

Aquest taller que fem cada 1r.dissabte de mes en sessió oberta, tant l'el 2 de Juliol com el 6 d'Agost els realitzarem a l'aire lliure dins del Parc de St.Ignasi de Manresa, a la plaça circular pavimentada, darrera l'Escola Picarol l'horari serà més d'hora per evitar la calor ,de 7.30h fins a les 10.00h del matí; cal portar roba còmode i una estora.

El preu, reduït a 50%, durant els mesos d'estiu, serà de 10€.

En cas de mal temps, el mateix horari però a la seu de Cos i dansa al C/de Joan Brossa, 4 de Manresa

El Juliol treballarem el circuit muscular.


COS - VEU amb Ona Mestre
Es treballarà el so intern i els canals per moure'l i el so que es manifesta a l'exterior des del cos-moviment; després es realitzarà una composició escènica des de aquest treball.

DATA: dissabte 9 de juliol
HORARI: de 10.00h a 14.00h
PREU: 40€
BALL EN LÍNEA
3 coreografies actuals utilitzant el cos + actiu, no sols el peus, aportant elements bàsics per fer participar tot el cos.

DATA: del 4 al 7de juliol
HORARI: de 19.00h a 20.00h
PREU: 30€
LINDY - HOP
Ball divertit en parella, utilitza músiques de jazz i swing

DATA: del 4 al 7de juliol
HORARI: de 22.00h a 23.00h
PREU: 35€
MAMBO A LA FRESCA

DATA: del 11 al 14de juliol
HORARI: de 22.00h a 23.00h
PREU: 35€

Es pot venir amb parella o sense
MOU-TE AMB RITME
coreografies estiuenques amb ritmes variats

DATA: del 4 al 7 de juliol HORARI: de 17.30h a 18.30h
DATA: del 11 al 14 de juliol HORARI: de 8.30h a 9.30h
PREU: 28€
DANSA DEL VENTRE amb Patrícia
afavoreix un treball específic de separació del moviment per zones alliberant tensions i enfortint la musculatura principalment del torç i la pèlvis ademés de la coordinació que indueix la circularitat dels seus moviments.

DATA: del 11 al 14 de juliol
HORARI: de 20.30h a 21.45h
PREU: 35€
DANSA BATEK amb Joan Pons
BaTek juga amb elements de la dansa creativa, dansa contact, circuits corporals..., i gràcies al treball de base, amb un ritme més orgànic que de pasarel·la.

DATA: del 11 al 14 de juliol
HORARI: de 19.00h a 20.00h
PREU: 38€
També a l'estiu és un bon moment per fer un entrenament corporal a nivell individual PER RECUPERAR LA FORMA i L'EQUILIBRI INTERN.

horaris a convenir

WWW.JOANPONSFONT.COM >>> entrenador corporal personal

____________________________________________

tallers de Setembre-2011 a Juny-2012:

COS
Circuits Corporals
Col·locació Corporal
Personal Corpora Training
El Cos i el Gest
Taller Corporal -infants-
. . .
DANSA
Dansa Batek
Dansa del Ventre
+ Enllà de la vida Quotidiana
Iniciació a la Dansa -infants-
Mou-te amb Ritme
Balls de Saló
Balls en Línia
. . .TALLER CORPORAL per a infants

per a infants hiperactius habitualment dispersos, també en sentit contrari, retrets, massa tancats en sí mateixos perquè no gosen entrar en relació amb l'altre, i també per algunes disfuncions lleus associades a l'actual "era virtual.

dilluns de 17.40h a 18.55h
Preu 28€ al mes


L’interès d’aquest taller no enfoca ni va en direcció de tot allò que cultural i inconscientment ja representa cada nen.a: la nineta dels ulls, el resplandor de la vida i en general tot el que fa al signe + sinó que la base del taller corporal té a veure amb la pregunta ..., i la feina de les sessions tracta de desvetllar perquè vagin sorgint i sigui el petit.a subjecte que vagi enfocant i construint les imatges de la situació d’infant que temporalment viu i amb els pares que té, millor dit, dels pares que va creant en la seva pantalla.

O sigui no és un taller explicatiu sinó viviencial on es dona pas a la natural espontaneïtat dels nens especialment els elements indeterminats a nivell sensitiu, fonètic, motriu i en general de qualsevol altra relació amb el propi cos.

Aquells elements indeterminats es poden resumir en una metàfora però de signe diferent a les del primer punt, ja que no pertany al món visible, sinó a l’abstracte: l’interior del cos no es pot veure metàfora que pot ser clau per viure com adult.


1. la imatge del cos
2. 2. el seu reconeixement
3. 3. veure's separat dels pares..., com a imatge pel seu
desenvolupament...
4. 4. parlar d'aixòEs promou la veu de cada u/na intentant gestionar el silenci com un interval bàsic entre l'acció del moviment i l'acte de la paraula.

Hi ha la possibilitat de sessió particular

No tot passa per l'aprenentatge..., per això és important l'escolta d'allò que és indeterminat

L'escolta d'allò que és indeterminat
(Publireportatge, Revista 'Viure amb nens' Set-2010)


-----------______________----------


el taller corporal també treballa amb

dificultats motrius que a vegades van acompanyades d'una retracció psíquica interioritzant que no arriben al que fan els altres, o de l'altre banda manca d'atenció, hiperactivitat o altres factors associats a l'actual "era virtual" per posar dos exemples..., on aquest taller els pot ubicar.


s'utilitzen 'eines' :


especialment del moviment , en aquest taller no es pretén tampoc que balli amb els patrons de la dansa i del ball, sinó que la música li permeti deixar anar l'excés de tensió, d'una banda i de l'altra, que aquell moviment tingui a veure amb alguna representació d'allò que és difícil de dir

- eines sonores, a través dels d'jembé, timbals, cascabells i altres objectes matèrics de percussió, però també i especialment la seva veu..., com a importants sortides del soroll, amb que viuen molts infants avui, en especial visual i acústicament.

- i algunes vegades, de plàstica, com a jocs, sense pretendre que sigui per millorar el dibuix, sinó sols com una escriptura per l'infant que alló digui!, que representi gràficament la seva ubicació respecte el focus del dia.


TALLER DE BASE DE DANSA + MOU-TE AMB RITME per a infants
dimecres de 17.45h a 18.45h de 6-8 anys
dijous de 17.45h a 18.45h de 3-5 anys
preu 23€ al mes

un taller perquè ballin, s'emmirallin amb la dinàmica del taller i disfrutin!

treball dels peus
utilització de les cames
reconeixement de les zones de força
deixar anar la tensió de la part alta del cos


una tercera part de la classe es fa servir per a desenvolupar aquesta base i les 2/3 parts que queden, es treballen peces musicals de diferents sonoritats i estils per aprendre a escoltar-les, diferenciar-les i ballar-les; una de clàssica, una altra tradicional catalana o celta, altra del món del circ, amb so metàl·lic, etc.
TALLER DE D'JEMBÉ
Taller d'iniciació a la percussió africana del d'jembé, amb lòbjectiu d'obrir la oïda als tocs diferenciats i a la coordinació de mans.
La calma és un dels beneficis.

dijous de 19 a 20h
amb Jack fall
preu 25€ al mes

___________________________________________CIRCUITS CORPORALS >
el principal benefici, regula l'homeostasi interna

cada dilluns de 9,30 a 11h

cada 1r dissabte de mes de 10.30 a 12.30h

preus: taller setmanal de 12€, mensual de 20€ i particular de 34€

- el taller dels circuits corporals, és una manera indirecta de treballar el cos, a partir de les imatges que es generen en relació als sistemes anatòmics.


>> > > > > > > > el dissabte 6 d'agost de 2011 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> circuit digestiu

no fa falta trucar,
es l'únic taller on
no és precís inscriure's
... passes i entres... EXCEPCIÓ = AQUEST JULIOL i L'AGOST AL PARC DE ST.IGNASI A 7.30h, A LA PLAÇA CIRCULAR PAVIIMENTADA

no cal experiència prèvia per desvetllar les imatges que reactiven el cos, per després posar-les en joc ballant!

portar roba còmoda>..., portem ja 17 anys treballant indirectament la salut a través de la preparació del moviment, el ball i la dansa amb objectius que en algun punt o altre :

hi ha una connexió amb el cos a través de la modalitat de dansa o ball que requereixi / prefereixi cada u/na, i sempre en relació a un patró musical conegut o altres específicament sonors, no comercials
COL·LOCACIÓ - ESTIRAMENTS
dimecres de 20h a 21h
preu: 35€ al mes

MOU-TE AMB RITME
El benefici principal és ballar, ballar i ballar, però a més de disfrutar ballant n'hi ha d'altres com la majoria d'esports de dificultat mitjana que tenen a veure amb la regulació de la tensió arterial i tèrmica provocant l'eliminació de toxines per la pell, suar, cremar un mínim de calories, etc.

Les músiques són variades, antigues de moda, de música clàssica, contemporània, populars, country, modernes, de cantautors, etc

dilluns de 11 a 12h
dijous de 20.30 a 21.30h
preu 28€ al mes
DANSA DEL VENTRE
afavoreix un treball específic de separació del moviment per zones alliberant tensions i enfortint la musculatura principalment del torç i la pèlvis ademés de la coordinació que indueix la circularitat dels seus moviments.

dimarts de 20.30 a 21.45h
-amb la Patricia-
preu 35€ al mes
+ ENLLÀ DE LA VIDA QUOTIDIANA el moviment i la dansa
un taller per dones a partir de 45-50 anys, un espai a descobrir a través de pautes simples, sons, melodies, etc, per deixar sortir el moviment sense la intervenció del cap pensant perquè això anul·la tot el benefici més important..., per tant són pautes simples amb 1 sol objectiu > descobrir el goig de moure's

dimecres de 15.30 a 16.30h
-amb la Conxita Vilanova-
preu 33€ al mes
DANSA BATEK - contact- >
una preparació per la dansa contemporània


dimecres de 19.15 a 20.30h
preu: adults 38 euros / mes; 33 euros els joves

deixar-se transportar

llocs concrets del mapa corporal

caure al terra

perdre la por al moviment

no és una operació directe

moviments frescos que mai havien sorgit

si és té tot controlat i mai un no es perd, dificilment mobilitzarà allò que els sentits no poden detectar

i en general la dansa si té alguna màgia és a partir de ballar aquella absència joan pons


BaTek juga amb elements de la dansa creativa i la dansa contact,
i gràcies al treball de base, amb un ritme més orgànic que de pasarel·la.
Per aquest motiu pot donar suport fins i tot a persones amb transtorns
d’ansietat i pors indiscriminades a través de l’acció/representació.BALLS EN LÍNIA
dimecres de 21 a 22h
preu 93€ - 10 sessions-

Dte. del 20% si vé el grup fet
LLATINS CARIBENYS
dijous de 21.45 a 23h
- són 10 sessions-
preu 106€ al mes
BALLS DE SALÓ
divendres de 20.30 a 22h
dissabtes de 19 a 20.30h
- són 11 sessions-
preu 240€ al mes


...aquests tallers depenen que hi hagi un mínim grup

___________________PERSONAL CORPORA TRAINING
entrenament corporal i personal a 3 bandes:

1- circuits corporals = recorregut corporal en estàtica i reconeixement punts de recolzament, pressió...
2- col•locació corporal = estiraments i extensions particularitzades per mobilitzar la falta singular...
3- moviments ballats per DESBLOQUEJAR EL MOVIMENT utilitzant la música i continuant la direcció iniciada en el punt dos però 'BUIDANT EL CAP' per deixar-se endur pel COS BALLANT.


TALLER PRÀCTIC on l'entrenador dóna l'ESPAI NECESSARI perquè es pugui donar el temps de procés de cada u/na
horari a convenir
entrenador (JOANPONSFONT.COM), web en construcció.
preu 34€ sessió
cTg ball cTg moviment cTg circuits

informació i inscripcionsde dilluns a divendres i els dissabtes 1r i 3r


telèfon, 938773239, de 9 a 21h


in-situ, c/de joan brossa 4, manresa de 18 a 20.30h, excepte dimarts que obrim 20.30h x la dansa del ventre


e-mail, info@cosidansa.info / info@cosidansa.com


formalitats


- els preus dels tallers oscil•la entre 20 i 40€/mensuals i la sessió particular és de 32€ (curs 2008-09)


- tota mensualitat s'abona durant la 1ª o la 2ª setmana, a diferència d'un curs tancat de tantes classes, que s'abona la meitat al fer la inscripció in-situ i l'altra meitat al començar el curs


- quan no es té molt clara la demanda i per tal de garantir un mínim de satisfacció, sobretot quan es tracta d'un nombre determinat de classes, amb durada de 2-3 mesos, aconsellem mínim de realitzar 1-2 sessiones de manera particular, tant si l'objectiu és per un taller individual, com de parella, abans d'inscriure's en el grup


- per provar algun dels tallers mensuals dels que realitzem cal abonar 1 mensualitat, sense haver de pagar la matrícula com a dret d'entrada (procediment utilitzat fa una colla d'anys)


- també es possible provar 1 classe, abonant-la, malgrat que una classe sola surt més cara que la divisió a 4 i un dia sol és poc per veure les dinàmiques, per això que aconsellem de fer tot el mes, comprovant en les 3 setmanes següents si s'ha generat benefici d'alguna mena


- si el taller ha agradat i l'alumne decideix continuar, el segon mes haurà d'abonar la mensualitat corresponent + 1 mensualitat com a dipòsit; aquest dipòsit es retorna com a premi a la constància al final del curs, en el sentit que l'alumne no ha d’abonar la mensualitat del mes de juny

Directors/Equip...