+ COS, SILENCI

...a partir de mitjans de mitjans Desembre de 2012 obrim un nou espai al C/ Talamanca, 3 per al treball exclusivament corporal ...clic horaris al cercle groc, CIRCUITS, per saber dies, horaris i preus


cos, silenci


El taller convida el cos ... al silenci per permetre reintroduir altre moviment (*)

És una continuïtat d'aquests tallers que hem realitzat des del curs 1997-98 ininterrompudament i que ara anomenem "cos, silenci".

(*) El mètode de base són els Circuits corporals.cos, silenci

dilluns de 10 a 11.15h a l'espai de C / Talamanca, 3
dijous de 19.15 a 20.30h a l'espai de C / Joan Brossa, 4

preu: 10€1r dissabte de cada mes de 8 a 10h a l'espai de C / Joan Brossa, 4

preu: 15€

...sense avisar, com fa més d'una dècada...però des del gener al 1r dissabte de juliol...el circuit que es treballarà en cada jornada serà el resultat d'una senzilla operació matemàtica que inclou l’atzar.

cal arribar puntual per a participar de l'operació que es farà incloent a tots els que estiguin 'in situ' en el primer moment.
____________________

Personal corporal Training PCT ® (clica al centre dels 3 cercles, definició breu )

horari a convenir, trucant al 649345577

ampliar al web: (www.joanponsfont.com)+ TALLERS D

DIFERENTS CAMINS PER BALLAR (preus de 25 a 40 €, en grup i 34 € la sessió particular)A partir del 25 de juny a Cos i dansa

Una sessió d'estiu que Un pot provar sense apurar-se ... alguna cosa que li agradi ... pot portar una música que desitgi ballar per al seu delit, o també a algú que, sense compromís de continuïtat, pot convidar per 1 dia ... Una sessió, per exemple, per revisar 1 ball o per aprendre a mecanitzar algunes eines sobre el 'marcatge' o agafar confiança en les pròpies cames i peus .... o per el que vulgui ... i si en treu un profit, en algun altre moment podrà repetir l'experiència ..., no cal ni trucar amb temps aprofiti "l'energia de la seva espontaneïtat "... ... de vegades sorgeixen puntualment, fins i tot d'una sessió, comiats de soltera , jubilacions o celebracions que un ha trobat feina i ho festeja amb el seu company o també els amics.
1. BALLAR PER PASSAR UNA ESTONA AGRADABLE, APRENENT : mou-te amb ritme / tango argentí / balls de saló / llatins / rock'n'roll / lindy-hop, etc. Els horaris són: mou-te ... els dilluns a les 11 del matí i els dimarts i dijous a les 20.45h .... els altres, a convenir de manera particular .

També per als pares que voleu que els nens no perdin el treball bàsic amb l'escolta connectada al cos : TALLER DE BASE DE DANSA els dimarts i dijous de 17.45 a 18.45h2. BALLAR PER PREPARAR EL COS PER L'ESCENARI : audició individual per comprovar el grau d’oïda a partir de PATRONS RÍTMICS, patrons que reprodueixen tant els mitjans de comunicació com també els més bàsics extrets del repertori clàssic, fonamentals per ballar, junt amb la pràctica de les aptituds bàsiques... i depenent del patró rítmic també del moviment del cos, perquè d'entrada el circuit bàsic a moure és l'inferior: pèlvis, cames, peus.
3. BALLAR DES VECTORS CORPORALS NO MIMÈTICS: a través de tallers ja existents, + enllà de les rutines quotidianes, dansa 'batek' on l'essencial és d'entrada un temps inicial d'espera ... una espera mínimament pautada perquè Un pugui desprendre’s gradualment de la coreografia preestablerta ...
on altres sentits fisiològics prenen rellevància per damunt del sentit dominant... ... quan es va conreant aquest saber fer, ES VA OBRINT ALTRE ESPAI.4 i la VIA DE L'ENTRENAMENT, PCT (www.joanponsfont.com)

Personal corporal Training posa en joc la capacitat de reacció de manera singular en direcció a recuperar l'economia del moviment.

+ TALLERS DE SETEMBRE 2011 A JUNY 2012

COS
Personal Corporal Training (en sessió particular)
Cos, silenci (Circuits Corporals)
Col•locació Corporal
Taller Corporal -infants-
. . .

DANSA
Base de Dansa -infants-
Dansa Batek
Dansa del Ventre
Dansa Contemporània
+ Enllà de les Rutines Quotidianes
Mou-te amb Ritme
Balls de Saló
Llatins Caribenys
Balls en Línea (per monitors)
...


seguir baixant l'scroll vertical per ampliar informació de cada curs

+ TALLER CORPORAL infants

TALLER CORPORAL infantil

Reconeixement a través de les imatges del cos, la paraula, el joc, la música, el moviment ballat..., experiència indirecta perquè a partir del cos representat (universal) la imatge reacciona en l'infant transportant-lo en aquells moments que ha viscut en relació directa amb el cos (particular). Aquest és el fonament d'aquest taller corporal.

Es promou el valor de la paraula i l'interval entre l'acció del moviment i l'acte de la paraula; cada u té la seva idea i una manera de conceptualitzar-la. L'abstracció imaginària que facilita parlar del cos si no està activada un es pot preguntar: "el cos, és això o és una altra cosa?" o també aquella idea a llarg termini de " l'altre ja es farà càrrec de mi? o em cal posar alguna cosa en joc? "

El destinatari pot ser qualsevol nen/a que tingui alguna inquietud, o també per a infants habitualment dispersos, hiperactius..., o en sentit contrari, retrets i massa tancats en sí mateixos perquè no gosen entrar en relació amb l'altre, etc. / txt.joan pons

dimecres de 18.00h a 19.15h
Preu 28€ al mes

_-----__b> L'escolta d'allò que és indeterminat
(Fragment del Publireportatje, Revista 'Viure amb nens' Set-2010)
No tot passa per l'aprenentatge..., per això es important l'escolta d'allò que és indeterminat


No es un taller explicatiu sinó vivencial on es deixa pas a la natural espontaneïtat dels nens especialment els elements indeterminats a nivell sensitiu, fonètic, motriu i en general de qualsevol altra relació amb el propi cos i...

on ballar també és important, però a diferència del taller de dansa que es basa en seguir un model, aquí son ells el model per a l'altre, amb jocs de canvis de rols passant de proposar a seguir, de fer servir el soroll natural o provocat, la veu de l'altre per ballar, la pulsació etc, en correlació amb lo que s'ha treballat en el taller per a dif.finalitats com p.exemple, fer servir objectes amb el moviment ballat que sorgeix en l'instant, com qui diu, amb allò que porta un posat.


Sempre en joc interactiu de 2-3 elements per reactivar la seva capacitat...; en aquest taller totes aquestes relacions estan pautades, però no las propostes que van sorgint, perquè moltes surten dels nens/as...

Aquests elements indeterminats es poden resumir en una metàfora que no pertany al mon visible, sinó a l'abstracte: l'interior del cos no es pot veure metàfora que pot ser clau per viure com adult.


Dins del taller es reserva un temps on no sols es promou la veu de cada u/na sinó que també es gestiona el silenci com un interval molt necessari entre l'acció del moviment i l'acte de la paraula.

-----------______________----------

També es pot treballar en sessions individualitzades

horaris a convenir

WWW.JOANPONSFONT.COM >>> entrenador corporal
mb.649345577

+ TALLER BASE DE DANSA infants

dimecres de 17.45h a 18.45h de 7-9 anys
dijous de 17.45h a 19h de 4-6 anys
preu 25€ al mes

un taller perquè s'emmirallin amb la dinàmica del taller i disfrutin!


treball dels peus
utilització de les cames
reconeixement de les zones de força
deixar anar la tensió de la part alta del cos

una tercera part de la classe es fa servir per a desenvolupar aquesta base i les 2/3 parts que queden, es treballen peces musicals de diferents sonoritats i estils per aprendre a escoltar-les, diferenciar-les i ballar-les; una de clàssica, una de tradicional catalana o celta, una altra del món del circ, una d'actual que coneguin.

+ TALLER DE DE JEMBÉE

dissabte de 12.00 a 13.00h
amb Jack fall
preu 25€ al mes


Taller d'iniciació a la percussió africana del d'jembé, amb l'objectiu d'obrir la oïda als tocs diferenciats i a la coordinació de mans.
La calma és un dels beneficis.
+ COL·LOCACIÓ CORPORAL

dimecres de 10.00 a 11.00h
divendres de 11.00 a 12.00h
preu 30€ /mes+ DANSA BATEK

dimecres de 19.45 a 21h
del 31 d'Octubre al 19 de Desembre de 2012
preu 40€ (un mes)


una preparació per la dansa contemporània.Una baixada als circuits... per esdevenir cada dia un Batek creatiu i per tant amb 'un cap pensant' menys pesat.

BaTek utilitza les coordenades dels circuits corporals per centrar la imatge, la mirada, la respiració i el moviment individualment però en algun moment juga amb elements de la dansa contact amb objectes i/o companys.

Gràcies al treball de base, la sessió convida a un ritme més orgànic que de passarel•la; tant l'entrada com les pautes estan en direcció a ballar i deixar-se endur per la pulsació respirant i ballant el moment present.


+ MOU-TE AMB RITME

El benefici principal és ballar, ballar i ballar, però a més de disfrutar ballant n'hi ha d'altres com la majoria d'esports de dificultat mitjana que tenen a veure amb la regulació de la tensió arterial i tèrmica provocant l'eliminació de toxines per la pell, suar, cremar un mínim de calories, etc.

Les músiques són variades, antigues de moda, de música clàssica, contemporània, populars, country, modernes, de cantautors, etc

dilluns de 11 a 12h
dilluns de 20.30 a 21.30h
semi-grup horari a convenir

preu 28€ /mes
promoció 25€ / el primer mes

20% de descompte si el grup ja ve organitzat.


+ DANSA CONTEMPORÀNIA

dimecres de 19.15 a 20.30h
-a càrrec de Dava-
preu 35€


Treballarem des de la base de la consciència corporal. Sentir el nostre cos que es mou, utilitzant la relaxació i la respiració com grans pilars del moviment orgànic. Incidint en la pròpia naturalesa del nostre cos. Aprendrem a moure'ns d'una forma lliure, treballant també la improvització i el contacte amb els companys. És una classe oberta a tota persona amb ganes de vibrar, amb ganes de sentir-se un mateix, en definitiva; amb ganes de ballar / Dava.


+ ENLLÀ DE LA VIDA QUOTIDIANA el moviment i la dansa

taller per dones a partir de 45-50 anys; un espai a descobrir a través de pautes simples, sons, melodies etc., per sortir de les rutines quotidianes i entrar en el moviment sense la intervenció del cap pensant: amb un objectiu > descobrir el goig de moure's


els dimecres de 15.30 a 16.30h
-amb Conxita Vilanova-
preu 33€ al mes+ DANSA DEL VENTRE

Com a tècnica afavoreix una separació específica del moviment per zones mobilitzant tensions i enfortint la musculatura principalment de les cintures toràciques i pèlviques..., i com a ball la inducció a la qual lentament va conduint la professora per deixar-se portar per la circularitat dels seus moviments, aconseguint a poc a poc aquella coordinació, sovint, massa idealitzada d'entrada. (txt/j.pons)


dimarts de 20.45 a 22.00h
dijous de 20.45 a 22.00h
-amb la Patricia-
preu 35€ al mes
+ BALLS DE SALÓ

Vals vienès, Vals anglès, Foxtrot, Tango, Samba, Pas Doble Rumba lenta, Cha-cha-cha, Jive

dilluns de 21.15h a 22.45h
divendres de 20.30 a 22h
dissabtes de 19 a 20.30h

preu 240€ - -1 trimetre-...o també equitatiu si es fa 1/3 o 2/3 del trimestre.

sessions semi-particulars (2-3 parelles)

preu sessió particular 34€, per un o pels dos components de la parella


> Curs de principis de Maig a finals de Juny/2012.
> L'home i la dona, un espai per la parella.
> Si sou pares...deixant aquell temps als nens.
> Si ve 1 parella-10% de Dte. / 20%Dte si veniu 2 parelles a la vegada.

També altres balls fonamentals en parella, com el Tango Argentí, el Mambo o el Rock'n'roll..., o els que volgueu actualitzar però solament la classe per 1 parella


Per altra informació, clicar espai obert de ball en parella


+ BALLS EN LÍNIA


Per monitors que desitgin treballar el seu moviment en les diferents modalitats a partir de les coreografies que estiguin treballant en les classes amb els seus alumnes...o les que estiguin preparant per competir amb altres de la seva categoria.horari a convenir per 1 sessió.

+ BALLS LLATINS CARIBENYS

dilluns de 22 a 23h
preu 106€ -1 trimestre-

Ha començat el taller els Dijous de 22 a 23h. Acabarà perSt.Joan.

Hi ha un 10% Dte. si ve un de sol i 30% si ve amb altre/s.

Es treballen les bases del circuit pèlvic als peus i, de com mobilitzar en aquests balls...per no anar 'a sac'
i aleshores poder disfrutar d'aquests altres llatins :

Merengue, Bachata i especialment la Rumba cubana, comunment 'Salsa'
...en les modalitats: solo /parella / 'roda casino'


> es pot venir sense parella, a diferència dels balls clàssics de saló

  Joan Pons: www.JoanPonsFont.com